Centralt belägen krog Helsingborg / 2231

På bästa läge i Helsingborg – en minuts gångväg från centralstationen – ligger Munthes Krog.

Fakta:


Objekt nr:2231

Bransch:Restaurang

Ort:Helsingborg

Oms:10 000 000 skr

Yta:482 kvm

Hyra:68 920 kr

Pris:1.950 msek plus övertagande av lån.

Beskrivning

Centralt belägen krog Helsingborg / 2231

På bästa läge i Helsingborg – en minuts gångväg från centralstationen – ligger Munthes Krog. Den nästan 500 kvm stora restaurangen ligger på hörnet mellan Möllegränden och Södra Strandgatan i två våningar med en tilltagen uteservering mitt i ett välbesökt stråk.

Huset som är byggt 1907 är ett av Helsingborgs finaste och bäst bevarade. Här har det funnits restaurangverksamhet i många decennier och adressen är synnerligen lättillgänglig med både bil, buss och tåg. Det faktum att det nu byggs ännu mer bostäder, hotellrum och konferenscenter i närheten kommer också att höja aktiviteten ytterligare i området.

Köket är rymligt, välutrustat och lätt att arbeta i. Nyligen gjorde man stora investeringar när ventilationen blev uppgraderad både i restaurangen och köket och många nya köksmaskiner anskaffades. Lokalens exteriör är varsamt renoverad med exklusiv handmålad text direkt på huset istället för plåtskyltar.

Uteserveringen fick 2018 ett rejält ansiktslyft med fjärrstyrda markiser i tre etage och fjärrstyrda el värmare i taken som hanteras individuellt.

Den nuvarande inredningen från den stora renoveringen i början på 2018 är påkostad och framtagen för att få fram en så mysig och gemytlig atmosfär som möjligt. Maten är rustik, vällagad från grunden och prisvärd. Utbudet av öl är ett av Helsingborgs största, både på fat och flaska. Här finns en genuint intresserad personal som aktivt arbetar med utbudet.

Munthes Krog har under första året jobbat hårt med varumärket. Man har höga betyg och goda recensioner på både Facebook och Google.

De nuvarande ägarna startade i mars 2012 en pub och sportbar i Pitcher’s franchisekedja och hade under de sex verksamhetsåren en omsättning på mellan 13 och 16 miljoner per år. Vid årsskiftet 2017/18 så lämnades franchisekonceptet för ett eget värdshuskoncept med rötterna i Helsingborgs historia. Namnet kommer från Hotel Munthe, ett av Helsingborgs mest välkända etableringar som verkade från 1799 och fram till 1929.

Verksamheten är nu till salu på grund av ändrade familjeförhållanden.

Johan Malmqvist
Företagsmäklare
Tel.vxl:  040-616 02 72
Mobil:   0760-06 98 65
jm@eucommerce.se